Belépés
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül
... aljára egy réteg piskótát teszünk, ráöntjük az almás alapot, erre ismét egy réteg piskóta kerül. Hűtőszekrénybe tesszük egészen addig, amíg a pudingos-almás krém meg nem köt.
A zselatint pár evőkanál tejbe szórjuk, elkeverjük és megvárjuk, míg megszívja magát. Elkezdjük melegíteni és addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. A tejfölt a vanília- és fahéjas cukorral...
2018-12-03 20:25:35
Kávés mousse torta - szandiika receptje
... meg vízgőz felett.
A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd adjuk hozzá a kávét és az olvasztott csokoládét.
0,5 dl habtejszínt melegítsük langyosra, adjuk hozzá a zselatint, és olvasszuk el benne, majd adjuk a tojásos keverékhez.
A maradék habtejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a keverékhez.
Öntsük a krémet a tésztára, és tegyük hűtőbe minimum ...
2018-05-03 22:37:11
duett torta
... habtejszín.
Elkészítés:
Béleljünk ki fóliával egy kapcsos tortaformát, amelynek 18 cm az átmérője (használhatunk szilikon formát is). A tejszínes hab elkészítéséhez áztassuk be a zselatint a tejbe, a tasakon lévő utasításokat követve. Verjük fel a hideg tejszínt a cukorral és a vaníliával kemény habbá. Keverjünk egy kevés tejszínhabot a tejes, zselatinos keverékbe és kav...
2017-04-04 22:22:17
Klasszikus panna cotta
... majd kivájjuk a közepét, és bele rakjuk a tejes tejszínbe. Beletesszük a rudat is, és közepes lángon főzni kezdjük.
Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a zselatint és a cukrot, majd folyamatosan kevergetve lehűtjük. Amikor langyosra hűlt, kivesszük belőle a vaníliarudat, majd a sodót a formákba öntjük, és 5-6 órára a hűtőbe tesszük.
Tálal...
2017-03-07 22:55:27
Szamócás pohárkrém
... vaníliaaroma
2 ek méz
0,75 dl tejszín


Elkészítés

1. Alacsony lángon főzünk 45 dkg szamócát a cukorral addig, míg a leve elfő és kissé besűrűsödik. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A főtt szamócát átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a likőrt és a felaprított pillecukrot. Újra megmelegítjük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatin...
2016-07-30 23:11:14
Szamócás pohárkrém
... méz
0,75 dl tejszín


Elkészítés

1.

Alacson lángon főzünk 45 dkg szamócát a cukorral addig, míg a leve elfő és kissé besűrűsödik. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A főtt szamócát átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a likőrt és a felaprított pillecukrot. Újra megmelegítjük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. A felapríto...
2016-05-23 23:10:48
SÜTÉS NÉLKÜLI sütemények
... egy tortazselé. A
tésztájához meg 25-30dkg sima keksz és margain(annyi, amennyitől
összeáll), ezt egy tortaforma aljára símítani. A joghurtot, tejszint, cukrot jólfelverni, a zselatint megfőzni és azt is belemixerelni. Utána ráönteni a
tésztára, belerakni a gyümöcsöt és betenni a hűtőbe. Miközben hül,
megfőzni a tortazselét is és mikor a torta már félkeméy, rá ...
2015-11-16 13:57:45
Házi mákos-marcipános fagylalt
... zselatinlapokat áztassuk egy kevés hideg vízbe. A meggyet tegyük lábasba a 100 g cukorral, továbbá 50 ml vízzel együtt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a megduzzadt, kissé kinyomkodott zselatint, és olvasszuk meg benne. Ezután húzzuk le a szószt a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Forraljunk fel 100 ml tejet, öntsük a darált mákra, és hagyjuk kihűlni a keveréket. A maradék teje...
2015-09-25 15:04:51
2015.évország tortája
... főzzük 3-4 percig, majd kavarjuk hozzá a citromsavat.
A kihűlt tészta köré tegyük vissza a tortakarikát, és kenjünk meg a pálinkás krém felével.
A zselatinmasszához a zselatint a vízzel olvasszuk össze.
A barackkrémhez a dzsemet forraljuk fel, majd ha 60°C-ra hűlt, keverjük hozzá a felolvasztott zselatinmasszát.
Majd öntsük a pálinkás krémmel l...
2015-09-19 21:02:26
Kisütöttük, avagy Magyarország tortája 2015 és a recept(ek)
... 170 °C-on, 21-22 percig sütjük.
3. Sárgabarackpálinkás szirup: mindent egybe teszünk, és felfőzzük. A citromsavat kihűlésnél
tesszük bele.
4. Zselatinmassza: a vízzel a zselatint felolvasztjuk.
5. Sárgabarackkrém: a pectint a porcukorral elkeverjük. A sárgabarack pürét elkezdjük melegíteni, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a pectines keveréket. Fel...
2015-08-25 22:47:16
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: SÜTÉS NÉLKÜLI, réteg piskótát, almás alapot, réteg piskóta, pudingos-almás krém, cukorral kavarjuk, olvasztott csokoládét, tojásos keverékhez, maradék habtejszínt, kapcsos tortaformát, tasakon lévő, hideg tejszínt, vaníliával kemény, kevés tejszínhabot, tejes tejszínbe, formákba öntjük, hűtőbe tesszük, cukorral addig, leve elfő, zselatint hideg, főtt szamócát, felaprított pillecukrot, kinyomkodott zselatin, kinyomkodott zselatint, tortaforma aljára, zselatint megfőzni, kevés hideg, meggyet tegyük, darált mákra, maradék teje, kihűlt tészta, pálinkás krém, vízzel olvasszuk, dzsemet forraljuk, felolvasztott zselatinmasszát, pálinkás krémmel, citromsavat kihűlésnél, zselatint felolvasztjuk, porcukorral elkeverjük, sárgabarack pürét, pectines keveréket, sárgabarackkrém, zselatinmasszát, zselatinlapokat, átpasszírozzuk, zselatinmassza, hűtőszekrénybe, elkészítéséhez, felolvasztott, tojássárgáját, megmelegítjük, használhatunk, barackkrémhez, belemixerelni, felolvasztjuk, hozzákeverjük, felforraljuk, kinyomkodott,
© 2013 TVN.HU Kft.