|
|
|
... aljára egy réteg piskótát teszünk, ráöntjük az almás alapot, erre ismét egy réteg piskóta kerül. Hűtőszekrénybe tesszük egészen addig, amíg a pudingos-almás krém meg nem köt.
A zselatint pár evőkanál tejbe szórjuk, elkeverjük és megvárjuk, míg megszívja magát. Elkezdjük melegíteni és addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. A tejfölt a vanília- és fahéjas cukorral... |
2018-12-03 20:25:35 |
|
|
|
|
|
|
... meg vízgőz felett.
A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd adjuk hozzá a kávét és az olvasztott csokoládét.
0,5 dl habtejszínt melegítsük langyosra, adjuk hozzá a zselatint, és olvasszuk el benne, majd adjuk a tojásos keverékhez.
A maradék habtejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a keverékhez.
Öntsük a krémet a tésztára, és tegyük hűtőbe minimum ... |
|
2018-05-03 22:37:11 |
|
|
|
|
|
|
... habtejszín.
Elkészítés:
Béleljünk ki fóliával egy kapcsos tortaformát, amelynek 18 cm az átmérője (használhatunk szilikon formát is). A tejszínes hab elkészítéséhez áztassuk be a zselatint a tejbe, a tasakon lévő utasításokat követve. Verjük fel a hideg tejszínt a cukorral és a vaníliával kemény habbá. Keverjünk egy kevés tejszínhabot a tejes, zselatinos keverékbe és kav... |
2017-04-04 22:22:17 |
|
|
|
|
|
|
... majd kivájjuk a közepét, és bele rakjuk a tejes tejszínbe. Beletesszük a rudat is, és közepes lángon főzni kezdjük.
Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a zselatint és a cukrot, majd folyamatosan kevergetve lehűtjük. Amikor langyosra hűlt, kivesszük belőle a vaníliarudat, majd a sodót a formákba öntjük, és 5-6 órára a hűtőbe tesszük.
Tálal... |
|
2017-03-07 22:55:27 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliaaroma
2 ek méz
0,75 dl tejszín
Elkészítés
1. Alacsony lángon főzünk 45 dkg szamócát a cukorral addig, míg a leve elfő és kissé besűrűsödik. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A főtt szamócát átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a likőrt és a felaprított pillecukrot. Újra megmelegítjük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatin... |
|
2016-07-30 23:11:14 |
|
|
|
|
|
|
... méz
0,75 dl tejszín
Elkészítés
1.
Alacson lángon főzünk 45 dkg szamócát a cukorral addig, míg a leve elfő és kissé besűrűsödik. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A főtt szamócát átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a likőrt és a felaprított pillecukrot. Újra megmelegítjük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. A felapríto... |
2016-05-23 23:10:48 |
|
|
|
|
|
|
... egy tortazselé. A
tésztájához meg 25-30dkg sima keksz és margain(annyi, amennyitől
összeáll), ezt egy tortaforma aljára símítani. A joghurtot, tejszint, cukrot jólfelverni, a zselatint megfőzni és azt is belemixerelni. Utána ráönteni a
tésztára, belerakni a gyümöcsöt és betenni a hűtőbe. Miközben hül,
megfőzni a tortazselét is és mikor a torta már félkeméy, rá ... |
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... zselatinlapokat áztassuk egy kevés hideg vízbe. A meggyet tegyük lábasba a 100 g cukorral, továbbá 50 ml vízzel együtt, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a megduzzadt, kissé kinyomkodott zselatint, és olvasszuk meg benne. Ezután húzzuk le a szószt a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Forraljunk fel 100 ml tejet, öntsük a darált mákra, és hagyjuk kihűlni a keveréket. A maradék teje... |
2015-09-25 15:04:51 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük 3-4 percig, majd kavarjuk hozzá a citromsavat.
A kihűlt tészta köré tegyük vissza a tortakarikát, és kenjünk meg a pálinkás krém felével.
A zselatinmasszához a zselatint a vízzel olvasszuk össze.
A barackkrémhez a dzsemet forraljuk fel, majd ha 60°C-ra hűlt, keverjük hozzá a felolvasztott zselatinmasszát.
Majd öntsük a pálinkás krémmel l... |
2015-09-19 21:02:26 |
|
|
|
|
|
|
... 170 °C-on, 21-22 percig sütjük.
3. Sárgabarackpálinkás szirup: mindent egybe teszünk, és felfőzzük. A citromsavat kihűlésnél
tesszük bele.
4. Zselatinmassza: a vízzel a zselatint felolvasztjuk.
5. Sárgabarackkrém: a pectint a porcukorral elkeverjük. A sárgabarack pürét elkezdjük melegíteni, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a pectines keveréket. Fel... |
2015-08-25 22:47:16 |
|
|
|
|